Hvorfor en Broholmer

Hvad kendetegner en Broholmer?


Broholmeren er en meget kærlig og hengiven hund. Broholmeren er meget lydhør og ønsker kun at gøre sin ejer tilfreds. Det er en vagtsom hund, som giver hals, når der er fremmede ved døren. Den optræder adstadigt og selvsikkert. Broholmeren er en fortrinlig familiehund, der på grund af dens blide sind skal behandles med stor omtanke.

Hvor meget motion/aktivering kræver en Broholmer?

Fordi Broholmeren er en stor hund, er det vigtigt at holde den i gang. Der kræves ikke timelange gåture hver dag, men hunden er altid glad for at komme ud og få rørt musklerne.

Hvordan aktiverer man bedst en Broholmer udover gåture?

Broholmeren er en solid og stærk hund, som er velegnet til at trække. Man kan med held få sin Broholmer til at trække en vogn eller slæde. På grund af dens blide sind er Broholmeren en fortrinlig omsorgshund. Der er eksempler på Broholmere, der er redningshunde, schweisshunde, sporhunde, går til rally osv.

Er der pelspleje eller lign., man bør være opmærksom på?

Pelsplejen er minimal. En tur med børsten en gang om måneden er rigeligt. Broholmerne kan i perioder fælde meget.

Har I nogle gode råd til folk, der overvejer at anskaffe sig en Broholmer?

Som voksen har Broholmeren et middel aktivitetsniveau, men unghunden har en del mere energi, hvilket man – hundens størrelse taget i betragtning – bør have med i sine overvejelser, inden man beslutter sig for at anskaffe sig en Broholmer. Vi taler om en hvalp på 40 – 60 kg., der ønsker at udforske verden. Hunden skal respekteres for det blide væsen, den har, og trives derfor bedst i hjem, hvor der er gensidig respekt mellem hjemmets mennesker og hunden.