Myter om Broholmeren

Myter om Broholmeren

Vi møder ofte en masse myter om Broholmeren, på denne side vil vi forsøge at mane nogen af dem i jorden.

Myte nr. 1: Der er avlspligt

Der er IKKE avlspligt på en Broholmer. Det er korrekt at det har der været en gang, men det er efterhånden mange år siden avlspligten blev ophævet.

Myte nr. 2: Man skal godkendes af Broholmerselskabet for at få lov til at købe en Broholmer

Når man køber en Broholmer, er det udelukkende en sag mellem opdrætter og køber. Broholmerselskabet blander sig ikke i hvem der køber en Broholmer.

Myte nr. 3: Broholmere har meget dårlige hofter og albuer

En Broholmer er en stor hund og man skal derfor passe ekstra godt på dens led og knogler mens den vokser. Det betyder dog ikke at Broholmeren har dårlige hofter eller albuer, der er faktisk gjort en kæmpe indsats i avlsarbejdet for at sikre at Broholmeren har gode hofter og albuer. Alle Broholmere der indgår i avlen skal have røntgenfotograferet deres hofter og albuer. Fra Broholmerselskabets side gøres en stor indsats for at sikre at det ikke kun er avlshunde der røntgenfotograferes, men hele kuldet, så vi på den måde kan følge udviklingen.

Myte nr. 4: Broholmere kræver meget motion

En Broholmer kræver selvfølgelig motion ligesom alle andre hunde, men der er ikke tale om en specielt aktiv hunderace. Broholmeren har det bedst når den kan holde øje med hele familien på én gang.